Dieta 19.04.2024 r. 19.04.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza manna na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g(gluten pszenny, gluten żytni)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g,Mandarynka 2 szt,Twarożek 60 g,(mleko)Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Szpinakowa z zacierką 350 ml,(gluten pszenny, seler, jaja, mleko)Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g,Kotlet z ryby Miruna 70 g,(gluten pszenny, jaja, ryba)Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta łatwostrawna Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza manna na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Bułka pszenna długa 100 g(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g,Jabłko pieczone 1 szt,Twarożek 60 g,(mleko)Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Szpinakowa z zacierką 350 ml,(gluten pszenny, seler, jaja, mleko)Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g,Pulpet rybny Miruna 70 g,(gluten pszenny, jaja, ryba)Sos cytrynowy 80 ml,(gluten pszenny, mleko)Bukiet jarzyn oprószany z olejem 200 g,(gluten pszenny, seler)Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 15.04.2024-28.04.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 60