Treść artykułu

Dieta 19.09.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pasta z twarogu i cebuli 60 g ( MLE,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,)
Leczo z cukini z kiełbasą 150 g ( SEL, GOR,)
Ryż na sypko 200 g
Sałata zielona z sosem vinegrett 100 g ( GOR,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pasta z twarogu i cebuli 60 g ( MLE,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE,)

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,)
Leczo z drobiem-dieta () 150 g
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Sałata zielona z sosem vinegrett 100 g ( GOR,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________