Treść artykułu

Dieta 21.12.2023r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko)

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (
    gluten żytni, gluten pszenny)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Twarożek 60 g,
    (
    mleko)

  • Sałata 20 g,

  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,

  • Pomidor 80 g.

  • Szpinakowa z ziemniakami 350 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Sos boloński z mięsa wieprzowego 200 g,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Makaron 200 g,
    (
    gluten pszenny)

  • Bukiet warzyw gotowanych królewskich 200 g,

  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 g,
    (
    mleko, gluten jęczmienny)

  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)

  • Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)

  • Twarożek 60 g (mleko),

  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,

  • Pomidor 80 g.

  • Szpinakowa z ziemniakami 350 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Sos boloński z mięsa wieprzowego 200 g,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Makaron pełnoziarnisty 200 g,
    (
    gluten pszenny)

  • Bukiet warzyw gotowanych królewskich 200 g,

  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________