Dieta 22.01.2024 r. 22.01.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki pszenne na mleku 300 ml( mleko, gluten pszenny)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny),Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Pyzdra szynkowa – wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 gSałata zielona 20 gWoda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Pomidor 80 g Fasolowa z ziemniakami 350 ml(gluten pszenny, seler)Makaron 200 g (gluten pszenny)Twaróg półtłusty 70 g(mleko)Sos jarzynowy 80 ml(gluten pszenny, seler)Szpinak gotowany z olejem 150g(gluten pszenny)Kompot owocowy z jabłkiem z/c 250 ml ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki pszenne na mleku 300 ml( mleko, gluten pszenny)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Pyzdra szynkowa – wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 gSałata zielona 20 gWoda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Pomidor 80 g Dyniowa z ziemniakami 350 ml (mleko, gluten pszenny, seler)Makaron pełnoziarnisty 200 g(gluten pszenny)Twaróg półtłusty 70 g (mleko)Szpinak gotowany z olejem 150g (gluten pszenny)Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 22.01.2024 r. – 04.02.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 75