Treść artykułu

Dieta 23.10.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Kapuśniak z kapusty kiszonej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Pulpet wieprzowy 70 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy () 80 ml (GLU PSZ, SEL,)
Surówka z marchwi i chrzanu () 200 g (MLE, S02,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 gBiszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ,

Ziemniaczana () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Pulpet wieprzowy 70 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy () 80 ml (GLU PSZ, SEL,)
Surówka z marchwi i chrzanu () 200 g (MLE, S02,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________