Treść artykułu

Dieta 22.12.2023r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Zacierka na mleku 350 ml,
    (
    gluten pszenny, jaja, mleko)

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (
    gluten żytni, gluten pszenny)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Dżem 25 g 2 szt,

  • Sałata 20 g,

  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,

  • Mandarynka 2 szt.

  • Krupnik jęczmienny 350 ml,
    (
    mleko, seler, gluten jęczmienny)

  • Ziemniaki z tłuszczem,

  • Ryba smażona (Miruna) 70 g,
    (
    gluten pszenny, jaja, ryba)

  • Surówka wielowarzywna z olejem 200 g,
    (
    seler)

  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Zacierka na mleku 350 ml,
    (
    gluten pszenny, jaja, mleko)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Ser żółty 40 g,
    (
    mleko)

  • Sałata 20 g,

  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,

  • Pomidor 80 g,

  • Krupnik jęczmienny 350 ml,
    (
    mleko, seler, gluten jęczmienny)

  • Ziemniaki z tłuszczem,

  • Ryba smażona (Miruna) 70 g,
    (
    gluten pszenny, jaja, ryba)

  • Kalafior gotowany 200 g,

  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________