Dieta 23.01.2024 r. 23.01.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku 300 ml( mleko, gluten pszenny)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny),Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Serek fromage naturalny 80 g – Górski przysmak0,5 szt (mleko)Sałata zielona 20 gWoda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Pomidor 80 g Krem z brokułów z ziemniakami 350 ml(gluten pszenny, mleko, seler)Kasza jęczmienna sypka 200 g(gluten pszenny)Klopsik wieprzowy 70 g(gluten pszenny)Sos własny 80 ml(gluten pszenny, seler)Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 gKompot owocowy z jabłkiem z/c 250 ml ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku 300 ml( mleko, gluten pszenny)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Twarożek z koperkiem 60 g( mleko)Sałata zielona 20 gWoda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Pomidor 80 g Krem z brokułów z ziemniakami 350 ml(gluten pszenny, mleko, seler)Kasza jęczmienna sypka 200 g(gluten pszenny)Klopsik wieprzowy 70 g(gluten pszenny)Sos własny 80 ml(gluten pszenny, seler)Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 gKompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 22.01.2024 r. – 04.02.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 55