Treść artykułu

Dieta 22.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Płatki owsiane na mleku/p 300 ml,
    (mleko, gluten owsiany)
  • Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g
    (gluten pszenny, gluten żytni)
  • Chleb Graham 30 g
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g
    (mleko)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g,
    (soja)
  • Sałata zielona 20 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Grochowa z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 g,
  • Sos jogurtowy naturalny 80 g,
    (mleko)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Płatki owsiane na mleku/p 300 ml,
    (mleko, gluten owsiany)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g
    (soja)
  • Sałata zielona 20 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Jabłko 1 szt.,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Solferino 400 ml,
    (gluten pszenny, mleko,seler)
  • Ryż na sypko 200 g,
  • Sos Szpinakowy 80 ml,
    (gluten pszenny)
  • Pulpet wieprzowy 80 g,
    (gluten pszenny, jajo)
  • Surówka z kapusty białej z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________