Treść artykułu

Dieta 24.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Ryż na mleku/p 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,
    (gluten pszenny, gluten żytni)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homogenizowany waniliowy 150 g,
    (mleko)
  • Jabłko 1 szt,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Grysikowa 350 ml
    (gluten pszenny, seler)
  • Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g,
  • Eskalopka z kurczaka 70 g,
    (gluten pszenny, jaja, mleko)
  • Fasolka szparagowa z wody 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p  b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Ryż na mleku/p 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,
    (mleko)
  • Papryka świeża 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Gruszka 1 szt,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Grysikowa 350 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g,
  • Fasolka szparagowa z wody 200 g,
  • Filet z kurczaka pieczony 70 g,
    (gluten pszenny)
  • Sos bazyliowy 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________