Treść artykułu

Dieta 24.12.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

śniadanie
Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Płatki pszenne na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Dżem 25 g 1 szt
Jabłko 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Cukier 5 g
Kompot z suszu b/c 250 ml
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE,
SEL,)
Morszczuk smażony+ 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
Kapusta gotowana z grzybami + 200 g ( SOJ, MLE,)
 

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Serek twarogowy homogenizowany + 60 g ( MLE,)
Jabłko 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
 
 
II śniadanie
Biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ,)
Obiad
Kompot z suszu b/c 250 ml
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE,
SEL,)
Ryba po grecku – dieta + 300 g ( RYB, SEL,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
Kapusta gotowana z grzybami + 200 g ( SOJ, MLE,)

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________