Treść artykułu

Dieta 25.03.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Grochowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 g
Sos jogurtowy naturalny 80 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna 

Solferino () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 g
Sos jogurtowy naturalny 80 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________