Treść artykułu

Dieta 26.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku/p 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,
    (gluten pszenny, gluten żytni)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60g
    (soja)
  • Pomidor 80g,
  • Sałata zielona 20g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym i kiełbasą 350 g,
  • Brokuł goptowany 200g,
    (gluten pszenny, jaja, mleko)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku/p 300 ml,
    (mleko)
  • Bułka pszenna długa krojona 100g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60g
    (soja)
  • Pomidor bez skórki 80g,
  • Sałata zielona 20g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Szarpana wieprzowina z warzywami w sosie (z mięsa wieprzowego) 150,
    (gluten pszenny, seler)
  • Makaron 200 g,
    (gluten pszenny)
  • Brokuł gotowany 200g,
    (gluten pszenny)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________