Treść artykułu

Dieta 26.09.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza manna na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 60 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos boloński z mięsa wp () 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Surówka z rzodkwi i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza manna na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 60 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor b/skórki 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos boloński z mięsa wp ()-dieta 150 g ( GLU PSZ, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________