Treść artykułu

Dieta 29.01.2024 r.

Kategorie Dobry Posiłek w Szpitalu Reszta

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

•    Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,
(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
•    Płatki owsiane na mleku 300 ml
( mleko, gluten owsiany)
•    Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
(gluten żytni, gluten pszenny),
•    Chleb Graham 30 g,
(gluten pszenny)
•    Masło extra 82% 10 g,
(mleko)
•    Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona  60 g
(soja)
•    Sałata zielona 20 g
•    Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
•    Pomidor 80 g 50 g

•    Grochowa z ziemniakami 350 ml
(gluten pszenny, seler)
•    Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 g
•    Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
(gluten pszenny, gluten żytni)
•    Sos jogurtowy naturalny 80 g
 (mleko)
•    Kompot owocowy z jabłkiem z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

•    Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,
(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
•    Płatki owsiane na mleku 300 ml
•    ( mleko, gluten owsiany )
•    Chleb Graham 100 g,
(gluten pszenny)
•    Masło extra 82% 10 g,
(mleko)
•    Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona  60 g
(soja)
•    Sałata zielona 20 g
•    Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
•    Pomidor 80 g
•    Jabłko 1 szt

•    Solferino 400 ml
(gluten pszenny, mleko, seler)
•    Ryż na sypko 200 g
•    Sos szpinakowy 80 ml
(gluten pszenny)
•    Pulpet wieprzowy 80 g
 (gluten pszenny, jaja)
•    Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml
•    Surówka z kapusty białej z olejem 200 g

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________