Treść artykułu

Dieta 04.11.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 100 g
Cukier 5 g

Kapuśniak z kapusty kiszonej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,)
Ryż na sypko 150 g
Mus z jabłek prażonych 100 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor b/skórki 100 g
Cukier 5 g

Wielowarzywna z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 150 g
Mus z jabłek prażonych 100 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________